fbpx

OM VI HADE MAKTEN – DUBLIN

Ruby är en ung hbtqi-person som tvingas återvända till Norge på grund av Dublinförordningen. Dublin handlar om rädslor för avslag och deportation. Filmen är en del av kampanjen ”Om vi hade makten” producerad av Newcomers Youth. Kampanjen synliggör rasism, homo-, bi- och transfobi, samt andra maktordningar inom det svenska asylsystem. Kampanjen ä baserad på verkliga berättelser om asylprocessen och aktivism.

Producerad av Tine Alavi
Regisserad av Haris Eloy & Tine Alavi
Foto och klipp av Tine Alavi
Distribution och ljud av Haris Eloy
Produktionsland: Sverige
Avsnitt 3 Längd: 6:03 minutes

”OM VI HADE MAKTEN”

”Om vi hade makten” är en kampanj bestående av en serie filmer gjort av RFSL Ungdoms projekt Newcomers Youth. Filmerna berättar kollektivt om hur makt utövas av svenska myndigheter på unga asylsökande hbtq-personer.

Syftet med kampanjen är att konfrontera misstron och orättvisan som unga LGBTQI-asylsökande i Sverige utsatts för genom systematisk rasism och homo, bi och transfobi i asylprocessen. Kampanjen försöker hitta en väg framåt genom att presentera rekommendationer från unga asylsökande hbtqi-personer till politiker, beslutsfattare och andra relevanta aktörer inom asyl- och migrationsprocessen i Sverige.

Kampanjfilmerna är verkliga historier och berättas av hbtqi-ungdomar som är eller har varit i en asylprocess.Varje månad släpps en ny kortfilmsepisod med en ny person som berättar sin historia.

Producerad av: Tine Alavi
Med producerad av: Haris Eloy
Regissörer: Tine Alavi & Haris Eloy
Kampanj koncept av: Tine Alavi & Alexandra Politidis Palm
Produktionsledare: Adam Alian & Haris Eloy
Fotografi och ljud av: Tine Alavi, Haris Eloy, Peter Nylund & Andreas Paulsson
Redigerad av: Tine Alavi & Jad Nehmeh
Organisation: RFSL Ungdom
Projekt: Newcomers Youth Projekt
Finansering: Arvsfonden