fbpx

RFSL Ungdom deltar i europeiska konsultationer för GFMD

RFSL Ungdom deltog med skriftliga insatser från vår erfarenhet i det regionala konsultationen för Europas regionala möte i Global Forum on Migration and Development (GFMD) värd av OECD. Alexandra Politidis Palm, RFSL Ungdoms advokat och migrationsekspert talade under detta möte i Breakout-sessioner den 7 juli om ett av temat för konsultation, Fostering Partnerships to Realize Migration-Related Goals.

Vi nåddes av FN: s Major Group for Children and Youth – UN MGCY. FN: s MGCY Migration Working Group nådde ungdomsfokuserade och ungdomsledda organisationer och initiativ i regionen för att dela sina perspektiv på de specifika migrationsrelaterade teman.

UN MGCY är FN: s General Assembly-manderade, officiella, formella och självorganiserade platsen som engagerar ungdom runt om i världen, och dess mandat är att föra ungdomsröster i utformning, genomförandet, övervakning, uppföljning och granskning av regler för hållbar utveckling på alla nivåer. GFMD är den främsta mellanstatliga enhet för globala processen för migration. Nästa GFMD kommer att äga rum i januari 2021 i Förenade Arabemiraten.

Mer om UN MGCY Migration Working Group här  https://www.unmgcy.org/youth4migration

 Mer om GFMD här  https://www.gfmd.org/