fbpx

Här har vi samlat en lista med länkar till andra organisationer eller verksamheter som arbetar med asyl- och/eller hbtqfrågor.

RFSL Ungdom är en antirasistisk, queerfeministisk och medlemsbaserad ideell organisation som är baserad i Stockholm och arbetar för rättigheter, stöd och empowerment hos unga hbtqi-personer.

Amnesty International Sverige

Amnesty arbetar med både flyktingfrågor och hbtq-rättigheter. Amnesty finns på flera orter i Sverige.

 

FARR, Flyktinggruppernas & Asylkommittéernas riksråd

På FARR:s hemsida finns mycket information om asylrätt. Där finns även brochyren Goda råd till dig som söker asyl på flera olika språk. Brochyren innehåller bland annat information till dig som är hbtq-person.

 

Ingen människa är illegal, IMäI
IMäI är ett nätverk som arbetar med att praktiskt stödja människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. IMäI finns på flera orter i Sverige.

 

Röda Korset

Röda Korset ger stöd, information och vård till migranter och flyktingar. Hos Röda Korset kan du få hjälp med till exempel efterforskning, familjeåterförening och rådgivning. Röda Korset finns på flera orter i Sverige.

 

Rädda Barnen
Rädda Barnen erbjuder stöd och behandling till nyanlända barn. Rädda barnens arbete grundar sig på Barnkonventionen och de jobbar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Rädda Barnen finns på flera orter i Sverige.

 

Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Rådgivningsbyrån erbjuder gratis juridisk rådgivning till asylsökande, ombud, gode män, kontaktpersoner och andra berörda via telefon eller mail. Dessutom företräder de asylsökande.

 

Egalia

Egalia är ett fritidshäng genom RFSL Stockholm för hbtq-ungdomar i åldrarna 13-19 som träffas två gånger i vecka. På Egalia kan man till exempel hänga, pyssla eller fika med andra hbtq-ungdomar.

 

Transformering

Transformering är en sida som bedrivs av RFSL Ungdom där du kan hitta information om bland annat trans, sex och relationer. På transformering finns även en stödmejl dit du kan höra av dig om du har frågor om trans, könsidentitet, vård och relationer.

 

Pegasus
Är ett projekt inom RFSL Ungdom som riktar sig till hbtq-personer mellan 15-25 år som har funderingar om sex mot ersättning. På sidan kan du chatta anonymt med Pegasus två gånger i veckan.

 

Youmo
En hemsida från UMO för unga nyanlända mellan 13 och 20 om kroppen, sex och samlevnad, jämställdhet och psykisk hälsa. Youmo finns på svenska, arabiska, dari, somaliska och tigrinja.

 

Posithiva Gruppen

Posithiva gruppen finns för dig som lever med hiv. De erbjuder bland annat stöd och mötesplatser. Det finns även en ungdomsgrupp.

 

RFSU

RFSU jobbar med sexualupplysning. De har tagit fram korta informationsfilmer på olika språk om kroppen och sex.

 

1177 Vårdguiden

Här kan du läsa om allt möjligt som har med hälsa, kropp och sjukdomar att göra.

 

Har vi missat någon? Mejla gärna [email protected]