fbpx

NCY sociala aktiviteter

Hej där! Är du en ung person mellan 15-30 och letar efter vägledning i den administrativa processen kopplat till asyl? Kanske letar du efter ett stöttande och inkluderande hbtqia sammanhang? Eller behöver du hjälp att hitta ett jobb? Då behöver du inte leta längre! På våra aktiviteter kan du träffa ett gäng olika människor som alla har kommit till Sverige för olika anledningar.

Detta årets fokus kommer att vara att ge dig all information du behöver för att komma ut i den svenska arbetsmarknaden. Vi kommer lära dig grunderna i hur du kan hantera de administrativa delarna relaterat till Skatteverket, öppna ett bankkonto, välja yrkesval, att skriva CV eller förbättra ett existerande. Vi kommer ha workshops i hur du kan förbereda dig för intervjuer och bidra med möjligheter för dig att träna på det svenska språket.  Vi erbjuder också möjligheten att involvera sig i en rad roliga projekt, möta nya vänner från hbtqia communityt och bara umgås och ha kul! På våra möten så kommer du ha chansen att lära känna en variation av unga människor med unika historier och bakgrund.

Vår mötesplats tar emot dig med öppna armar och sker varje måndag under jämna veckor mellan 17-21 och är utformad för att hjälpa dig integreras i Sverige. Om du är intresserad av att delta på vår mötesplats, vänligen kontakta oss på [email protected]

Mötesplatsen i Stockholm består utav aktiviteter med fyra teman:

Vårt Gemenskapsbyggande tema är en utmärkt möjlighet för dig att utbyta erfarenheter med andra ungdomar och organisationer. Vi arrangerar en rad aktiviteter, inklusive utflykter och kulturella upplevelser för att hjälpa dig bygga meningsfulla relationer och skapa en känsla av sammanhang.

Vårt Professionella program för unga är utformat som ett stöd för din inträdeprocess genom att vi erbjuder hjälp med att skriva CV, personligt brev och praktisk träning inför arbetsintervjuer. Vi erbjuder också viktig information om de utbildnings- och anställningsmöjligheter som finns samt bjuder in externa parter och potentiella arbetsgivare att prata.

Bygga broar är ett annat tema som erbjuder en fantastisk möjlighet att samarbete med andra organisationer och projekt, både ideella och privata. Vi bjuder in andra ungdomsgrupper till vår mötesplats. Teman som vi brukar ha är aktivism, vård, stödinsatser, sex och relationer, integration och mycket mer.

Sist men inte minst, är Berättaren ett tema som är en variant av the Living Library Method, där du kan dela din historia och lyssna på andra. Vi bjuder också in andra förebilder för att prata om deras livshistorier till vår mötesplats. Genom att dela erfarenheter tror vi på att positiv förändring kan komma.

 

ACTIVITY CALENDAR

Viktigt att veta: Medlemskap behövs för att delta i våra aktiviteter inom RFSL Ungdom. När du har blivit medlem kommer du att få all nödvändig information om våra aktiviteter via SMS och mejl. Som medlem i RFSL Ungdom kommer du vara först att få veta om våra initiativ, projekt och mycket mer. BLI MEDLEM I RFSL UNGDOM; kom ihåg att gå med i nätverket Newcomers Youth i slutet av formuläret.