fbpx

Performans Workshops är en ny Newcomers Youths aktivitet med fokus på att utveckla kreativa, konstnärliga och teaterförmågor bland unga HBTQI-Newcomers i Sverige (15–30 år). De är förberedelserna för vår kommande teatershow If We Had the Power som kommer att ha sin turné i Stockholm, Göteborg, Luleå och förmodligen Malmö under World Pride 2021 (förändringarna kan inträffa på grund av COVID-19-relaterade begränsningar). If We Had the Power är en performans som har personliga berättelser av Newcomers Youths medlemmar som den centrala aspekten. Det är en teaterbaserad plattform där de har möjlighet att uttrycka sin aktivism och öka medvetenheten om vad det innebär att vara en queer asylsökande på ett kreativt och konstnärligt sätt.

Performans Workshops tar plats varje vecka på onsdagar. De leds av gruppledarna som har scenerfarenhet och färdigheter inom kreativa uttrycksmetoder som sång, dans, skådespel och poesi.

Performans Workshops är utformade enligt fyra kärnprinciper: gruppdynamik, ” lärande genom att göra”, feedback & dialog, och reflektion. Varje Newcomers Youths medlem kommer att ha en chans att delta, oavsett om en person är nybörjare eller en erfaren artist.

Performans Workshops syfte är att vara ett bemyndigande verktyg för våra medlemmar, liksom en möjlighet för lagarbete, interaktion och kreativt uttryck. Vi använder performans som ett verktyg för att läka och utveckla en känsla av tillhörighet inom homosexuella, bisexuella, intersex och transpersoner Newcomers community i Sverige: ibland är vår aktivism och personliga berättelser något som uttrycks bäst genom konst, och vi utvecklar tillsammans sätt att betona vår synlighet och talanger med detta ”on-stage” aktivitetsprojekt.