fbpx

Mår du dåligt och/eller behöver någon att prata med?

Mind Självmordslinjen
Självmordslinjen är till för dig som går i tankar på att ta ditt liv. Du kan ringa, mejla eller chatta med Mind’s volontärer dygnet runt. Du kan vara anonym.
Telefon: 90101 (Öppet dygnet runt)
Chatt: https://mind.se/sjalvmordslinjen/chatt/


1177 Hjälplinjen
Hjälplinjens telefonjour erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd till människor i kris. Du kan vara anonym.
Telefon: 0771-220060 (Öppet 13-22 alla dagar)


Jourhavande medmänniska
Finns för dig som behöver någon att prata med, någon som lyssnar. Du kan vara anonym.
Telefon: 08-702 16 80 (Öppet 21-06 alla dagar)


BRIS, Barnens rätt i samhället
Till Bris kan du ringa, mejla eller chatta om vad som helst. Inget är för stort eller för litet. Du kan vara anonym.
Telefon: 116 111 (Öppet 14-21 alla dagar)
Chatt: https://www.bris.se/?pageID=189 (Öppet 14-21 alla dagar)


Röda Korsets Ungdomsförbund, Jourhavande kompis
En chattjour för alla upp till 25 år. Du bestämmer vad du vill chatta om. Du kan vara anonym.
Chatt: http://rkuf.se/jourhavande-kompis/ (Öppet mån-fre 18-22, lör-sön 14-18)


Rädda Barnens stödlinje för ensamkommande barn och unga
På stödlinjen kan du prata engelska, dari eller arabiska och prata om vad som helst. Du kan vara anonym.
Telefon: 0200-77 88 20 (15-18 alla dagar)


Röda Korset, rådgivning för migranter
Telefonrådgivningen genom Röda Korset som erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden, efterforskning, familjeåterförening, rödakorsmeddelande, återvändande och intyg om fångenskap.
Telefonnummer: 020-41 50 00 (Öppet tis,ons,tors 9.30 – 12)


SPES, Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevnades Stöd
Telefonjour för dig som är närstående till någon som tagit sitt liv. Du kan vara anonym.
Telefon: 08-34 58 73 (Öppet 19-22 alla dagar)


Jourhavande präst
Jourhavande präst är bemannat av anställda i Svenska kyrkan som lyssnar på dig när du behöver någon att prata med. Du kan vara anonym.
Telefon: Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst (Öppet 21-06 alla dagar)
Chatt: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/chatta (Öppet mån-tors 20-24)


Barn- och ungdomspsykiatri (BUP)
BUP har lokala öppenvårdsmottagningar på flera platser i landet. Här kan du hitta din mottagning: http://www.bup.se/sv/Hitta-Mottagning/


1000 möjligheter
1000 möjligheter är öppen för alla ungdomar oavsett könsidentitet. De erbjuder olika sorters stöd och hjälp, bland annat genom chatt. Du kan vara anonym och får prata om vad du vill.
Chatt: http://chatten.1000mojligheter.se/ (Öppet mån 19-21, fre 18-20)


Dina rättigheter
På sidan kan du hitta information om dina rättigheter och hur du kan få hjälp. Sidan finns på olika språk. Det finns även möjlighet att genom chatt fråga frågor om hedersrelaterat förtryck och våld, begränsningar, rättigheter, kärlek, könsstympning och tvångsäktenskap.
Chatt: https://dinarattigheter.se/hur-far-jag-hjalp/chatt-jour/ (Öppen mån 19-22, tis 13-16 + 19-22, ons 13-16 + killchatt 19-22, tors 19-22 + 17-18 varannan torsdag, fre 19-22)

Brottsofferjouren
Finns för dig som har varit med om ett brott, blivit vittne till ett brott eller känner någon som har blivit utsatt för ett brott. Du kan vara anonym.
Telefon: 0200 – 21 20 19 (Öppet mån-tors 9-20, fre 9-16)


RFSL:s Stödmottagning
Finns för dig som är hbtq-person och blivit utsatt för kränkningar, hot och våld. Även anhöriga och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna samt personer som i sitt yrke möter utsatta hbtq-personer.
Telefon: 020-34 13 16
Mejl: [email protected]


Kvinnofridslinjen
En nationell stödtelefon som finns för dig som blivit utsatt för hot, våld eller sexuella övergrepp eller du som är anhörig eller vän. Du kan vara anonym.
Telefon: 020 – 50 50 50 (Öppet dygnet runt)


Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade
Finns på flera orter i landet och hjälper personer som lider av trauma från krig, tortyr och/eller svåra flyktupplevelser. Centret i Uppsala tar emot barn under 13 år.
Telefon: 018-18 75 63
Mejl: [email protected]


Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar
Hjälper barn och ungdomar i utsatta livssituationer med behandling och stöd. Har mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.
Telefon: 08-698 90 00
Mejl: [email protected]


Föreningen Storasyster
Föreningen Storasyster vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. De har tystnadslöfte. Föreningen Storasyster erbjuder stödinsatser som t ex chatt och mejljour för personer från 13 år och uppåt oavsett könsidentitet.
Mejl: [email protected]
Chatt: http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/chatta/ (Öppet sön 16-18, mån – tors 20-22)


Terrafem
Till Terrafem kan du ringa som är tjej och som kontrolleras, misshandlas eller hotas av närstående eller riskeras att giftas bort mot din vilja. Du kan vara anonym.
Telefon: 020 521010

PrevenTell
Till PrevenTell kan du ringa om du upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, t ex om du är rädd att göra dig själv eller någon annan illa. Du kan vara anonym.
Telefon: 020-667788 (Öppet mån-fre 12-14.30)


Psykiatriska akutmottagningen på Sankt Görans sjukhus
Öppen dygnet runt och tar emot alla som bor eller vistas i Stockholms län. Till akuten kan du komma själv eller med din närstående.
Adress: Vårdvägen 5
Telefon: 08-123 492 00


Mobila akutenheten
Har öppet alla dagar mellan klockan 08.00 och 22.00. Här kan du få telefonrådgivning och även akutbesök i hemmet efter bedömning. De har även tidsbokade akutbesök på sin mottagning under kontorstid.
Telefon: 08-123 484 00


BUP Akutenhet på Södersjukhuset
Tar emot barn- och ungdomar som behöver akut psykiatrisk vård kvällar och nätter klockan 16.00–08.00 och på helger. Man kan komma direkt till mottagningen eller bli hänvisad via en lokal mottagning. De har även en telefonrådgivning där man kan få hjälp i den akuta situationen. De tar emot barn och unga i åldrarna 0–17 år och deras familjer. Besöken är avgiftsfria.
Adress: Sachsgatan 10, Hus A
Telefon:  08-616 69 00

Amnesty International Sverige

Amnesty arbetar med både flyktingfrågor och hbtq-rättigheter. Amnesty finns på flera orter i Sverige.


FARR, Flyktinggruppernas & Asylkommittéernas riksråd

På FARR:s hemsida finns mycket information om asylrätt. Där finns även brochyren Goda råd till dig som söker asyl på flera olika språk. Brochyren innehåller bland annat information till dig som är hbtq-person.


Ingen människa är illegal, IMäI
IMäI är ett nätverk som arbetar med att praktiskt stödja människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. IMäI finns på flera orter i Sverige.


Röda Korset

Röda Korset ger stöd, information och vård till migranter och flyktingar. Hos Röda Korset kan du få hjälp med till exempel efterforskning, familjeåterförening och rådgivning. Röda Korset finns på flera orter i Sverige.


Rädda Barnen
Rädda Barnen erbjuder stöd och behandling till nyanlända barn. Rädda barnens arbete grundar sig på Barnkonventionen och de jobbar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Rädda Barnen finns på flera orter i Sverige.


Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Rådgivningsbyrån erbjuder gratis juridisk rådgivning till asylsökande, ombud, gode män, kontaktpersoner och andra berörda via telefon eller mail. Dessutom företräder de asylsökande.


Egalia

Egalia är ett fritidshäng genom RFSL Stockholm för hbtq-ungdomar i åldrarna 13-19 som träffas två gånger i vecka. På Egalia kan man till exempel hänga, pyssla eller fika med andra hbtq-ungdomar.


Transformering

Transformering är en sida som bedrivs av RFSL Ungdom där du kan hitta information om bland annat trans, sex och relationer. På transformering finns även en stödmejl dit du kan höra av dig om du har frågor om trans, könsidentitet, vård och relationer.


Pegasus
Är ett projekt inom RFSL Ungdom som riktar sig till hbtq-personer mellan 15-25 år som har funderingar om sex mot ersättning. På sidan kan du chatta anonymt med Pegasus två gånger i veckan.


Youmo
En hemsida från UMO för unga nyanlända mellan 13 och 20 om kroppen, sex och samlevnad, jämställdhet och psykisk hälsa. Youmo finns på svenska, arabiska, dari, somaliska och tigrinja.


Posithiva Gruppen

Posithiva gruppen finns för dig som lever med hiv. De erbjuder bland annat stöd och mötesplatser. Det finns även en ungdomsgrupp.


RFSU

RFSU jobbar med sexualupplysning. De har tagit fram korta informationsfilmer på olika språk om kroppen och sex.


1177 Vårdguiden

Här kan du läsa om allt möjligt som har med hälsa, kropp och sjukdomar att göra.

Vården.se
Är Sveriges största samlingsplats för legitimerad vård och hälsa. Hos Vården.se finns idag över 18 000 legitimerade vårdgivare och besökarna kan enkelt hitta, jämföra och boka vårdbesök efter sina preferenser.

Har vi missat någon? Mejla gärna [email protected]