fbpx

TVÅ ÅR KVAR

Akbar är en ung hbtqi-person som söker asyl i Sverige men får avslag. När Akbar får sitt avslag kämpar han för att överleva. Två år kvar handlar om systematiska orättvisor inom det svenska asylsystem. Filmen är en del av kampanjen ”Om vi hade makten” producerad av Newcomers Youth. Kampanjen synliggör rasism, homo-, bi- och transfobi, samt andra maktordningar inom det svenska asylsystem. Kampanjen ä baserad på verkliga berättelser om asylprocessen och aktivism.

Producerad och regisserad av: Tine Alavi
Film och kampanj distribution: Haris Eloy
Produktionsland: Sverige
Längd: 8:49 minutes

”OM VI HADE MAKTEN”

”Om vi hade makten” är en kampanj bestående av en serie filmer gjort av RFSL Ungdoms projekt Newcomers Youth. Filmerna berättar kollektivt om hur makt utövas av svenska myndigheter på unga asylsökande hbtq-personer.

Syftet med kampanjen är att konfrontera misstron och orättvisan som unga LGBTQI-asylsökande i Sverige utsatts för genom systematisk rasism och homo, bi och transfobi i asylprocessen. Kampanjen försöker hitta en väg framåt genom att presentera rekommendationer från unga asylsökande hbtqi-personer till politiker, beslutsfattare och andra relevanta aktörer inom asyl- och migrationsprocessen i Sverige.

Kampanjfilmerna är verkliga historier och berättas av hbtqi-ungdomar som är eller har varit i en asylprocess.Varje månad släpps en ny kortfilmsepisod med en ny person som berättar sin historia.

Producerad av: Tine Alavi
Med producerad av: Haris Eloy
Kampanj koncept av: Tine Alavi & Alexandra Politidis Palm
Fotografi och ljud av: Tine Alavi, Haris Eloy, Andreas Paulsson & Peter Nylund
Redigerad av: Tine Alavi & Jad Nehmeh
Organisation: RFSL Ungdom
Projekt: Newcomers Youth
Projekt finansering: Arvsfonden