DATE
August 1, 2018
TIME
18:30 – 21:00
LOCATION
Mälarpaviljongen
ENTRY
Free

Fira kreativiteten, styrkan och kraften hos nyanlända och asylsökande hbtq-personer på en kväll av musik, dans och mode!

Joina Newcomers Youths och Newcomers öppningsfest på EuroPride 2018 med musik, dans och mode! Vänner, familj, partners är välkomna att mingla och inspireras med oss på Mälarpaviljonen, mitt i Stockholm. Det kostar såklart inget att komma in.

  • Joina oss på Facebook Evenemang för UPDATES >

Group of 5 LGBTQ people of color standing on a roof in the snow surrounded by colorful smoke

Om den glödheta kollektionen Queer Basics

Inspirerad av unga Newcomers power har Newcomers Youth skapat kollektionen Queer Basics som är ett unisex klädesmärke gjord av queer-aktivister för queer communityn. Bekväma nog för att läsa manifest i hela natten, hållbara nog för långa dagar i demonstrationståg och med modern passform så att du ser bra ut på alla pressbilder!

En kväll hosted av Yolanda Bohm med uppträdandet av Armin Gray, Nomai Camara och Dgeral

Yolanda Bohm

Yolanda Bohm är Spoken word-artist, transaktivist, föreläsare, lärare, workshopledare, eldkonstnär, jonglös, konferencier, moderator, panelist, cover girl och guldtuss. Hon vill vara äkta fashionista och rappare, men är ej riktigt där än. Just nu är hon aktuell med sin poesidebut ”Ikon” på Brombergs Bokförlag.

  • Läs mer om Yolanda HÄR>

Armin Gray

Sångare och låtskrivare från Bosnien-Herzegovina, Armin är föregetts medlem i pojkbandet Doctor och var finalist på X Factor Adria 2013. Han har turnerat på popfestivaler över hela Europa och landar hos oss ikväll.

  • Lyssna på Nisu rijeci moje krive / My words are not my own av Armin HÄR>
  • Lyssna på Mali ludi osjećaj / A little crazy feeling av Armin HÄR >

Dgeral

Dgeral, aka Espejo Negro eller BOi BOi Club, är från Caracas, Venezuela, där hen var en av de första queer feministiska djs / producenter. Hen flyttade till Europa 2004 och blev en del av en organisationen som stöttar kvinnor, trans och icke-binära elektroniska producenter och artister från hela världen.  Dgerals stil är unik och eklektisk

Tack så mycket till våra fantastiska samarbetspartners

Om Newcomers & Newcomers Youth

Newcomers är nyanlända hbtq-personer som säker asyl eller har blivit papperslösa i Sverige. Det här evenemanget är ett samarbete mellan RFSL Ungdoms verksamhet Newcomers Youth och RFSL Newcomers.

  •  Läs mer om RFSL Ungdom Newcomers Youth HÄR >
  • Läs mer om RFSL Newcomers HÄR >